DÜZCE / MERKEZ - Akşemsettin Ortaokulu

İnternet Etiği - Etik Kurallarımız

·         Düşüncelerinizi paylaşırken kibar bir dille Türkçeyi doğru kullanarak ifade ediniz.

·         Ana sayfada sadece önemli duyurular ve herkese açık olarak görünmesini istediğimiz durumları paylaşınız, ana sayfa proje etkinliklerinin tümünün yayınlanması için uygun yer değildir bunun için sayfaları kullanınız.

·         Etkinliklerinizi sadece materyaller bölümünde bırakmayınız. Önce materyaller sonra mutlaka sayfalar bölümüne ekleyiniz.

·         Sayfa başlıkları içeriklere göre tasarlanmıştır okul başlığı altında ya da kendi isminize ait sayfa açıp çalışmaları bölmeyiniz.

·         Faaliyetlerinizi ve projemizi yerel haberlerde, okulda veya sosyal medyada kişisel hakların korunması çerçevesinde paylaşınız.

·         E-güvenlik konusunda gerekli hassasiyeti göstermeli ve mutlaka projemize yansıtmalıyız. Çevrimiçi güvenlik kuralları çerçevesinde öğrencilerimizin yüzlerinin net bir şekilde göründüğü görüntüleri paylaşmayınız. Görüntülerinizi etkinlik odaklı ve şekilde belgeleyiniz.

·         Telif hakkı başkasına ait olan resim vb. izinsiz kullanmayınız.

·         Görevlerin zamanında yüklenmesi konusunda hassas olunuz.

Internet Ethics - Code of Ethics

·         When sharing your thoughts, express them politely, using correct Turkish.

·

·         Share only important announcements and open shows on the main screen. The main page is the appropriate place to publish all project events, the cells for this do not change.

·

·         Do not leave your activities only in the materials section. Be sure to add it to the materials section first and then to the pages section.

·

·         You can divide your page editing works under the school title or under your own name, designed according to the page colors and contents.

·

·         Share your activities and our project locally, the framework of the protection of personal rights that you lost, shared or shared on social media.

·

·         We must show the necessary sensitivity regarding e-security and reflect it in our project. Do not share clear views of faces of intervals within online safety rules. Document your images in an event-oriented manner.

·

·         Pictures, etc. whose copyright belongs to someone else. Do not use without permission.

·

·         Be sensitive about the timing of tasks.

Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 11:13 - Görüntülenme: 38